Afvallen door water

Laatste reactie 20/02/2017 17:01 door Lucas
· Markeren als ongelezen
Lucas Vermeerlen 1 jaar geleden geplaatst
Ik las laatst dat er een techniek is waarbij je voor iedere maaltijd twee glazen water drinkt. Op die manier zit je maag voller en kan je dus minder eten zonder honger te hebben. Het klinkt als een goede techniek, heeft iemand hier ervaring mee. Of weet iemand of dit werkt en ook goed voor je is?
Kris Baudoin 1 jaar geleden geplaatst
Het drinken van water is inderdaad een manier om je maag voller te maken en zo signalen van je maag tegen te gaan. Wat veel mensen hierbij vaak wel vergeten is het volgende. Door het vullen van de maag met water, wordt het maagzuur feitelijk aangelengd wat het minder krachtig maakt. Dit zorgt voor een minder goede vertering, en dat terwijl je ook nog eens veel minder stoffen binnen krijgt als normaal. Dat gaat je lichaam niet leuk vinden en het is dan ook zeker niet gezond.

Wat ik dan wel aan zou raden is het eten van vezelrijk eten. Vezels vullen ook heel goed, en kunnen niet verteerd worden door ons lichaam. Dus krijgen we er ook helemaal geen calorieen van. Wat het wel doet is de stofwisseling verbeteren, aangezien het zorgt voor een langzamere constantere vertering. Daarnaast kunnen de gezonde bacteriën in je darmkanaal wel van de vezels eten. Dat is dan ook de reden waarom mensen dagelijks vezels moeten nuttigen. Wil je meer over vezels te weten te komen, kijk dan even naar mijn topic daarover:

http://goedgespierd.nl/conversations/wat-zijn-vezels-en-waarom-zijn-ze-zo-belangrijk
Liam de Jong 1 jaar geleden geplaatst
Dit lijkt mij inderdaad niet een gezonde manier om af te vallen.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 19 February 2017 om 15:48
Aantal lezers 4
Aantal reacties 3