Afvallen met koolhydraat arm dieet.

Laatste reactie 05/10/2017 10:23 door Steven
· Markeren als ongelezen
Felix Jansen 1 jaar geleden geplaatst
Hallo,

Ik zou graag af willen vallen met een koolhydraat arm dieet, alleen vraag ik mij af of dat wel gezond is?
Weet iemand hier meer over, of heeft iemand er al ervaring mee?

Felix
reactie op @felixjansen:
Kris Baudoin Beste Felix,

Het lichaam is er op gemaakt om koolhydraten te gebruiken als energiebron. Het weghalen van die energie zorgt er uiteraard voor dat je lichaam vet gaat verbranden. Alleen als je die energiebron weghaalt, dan gaan er wel een hoop alarmbellen rinkelen.

Dit is niet alleen slecht voor je gezondheid, maar ook slecht voor je spier ontwikkeling. Je lichaam zou veel stress hormoon aanmaken en je gaat je verschrikkelijk slecht voelen. Je laat namelijk één van de drie macro nutriënten weg.

Het is al meerdere malen bewezen dat dit een heel ongezond dieet is. Dus raad ik het ook zeker af. Als je het tog doet. Zal je merken dat je erna snel weer vet op gaat slaan. Als je wil weten hoe je het wel kan doen, lees dan even de fitness startersgids die je gratis kan downloaden bij het trainingen gedeelte. Dan heb je daarna een basis van kennis waardoor je bij voorbaad al weet dat dit soort diëten nooit verstandig zijn!
1 jaar geleden

Beantwoorden

Liam de Jong 1 jaar geleden geplaatst
Je hebt drie basis macronutrienten die je altijd nodig hebt. Eiwitten, vetten, koolhydraten. Een dieet waarbij je weinig tot geen van deze nutriënten binnen krijgt. Is simplweg altijd onzin.
Steven Lockhart 1 jaar geleden geplaatst
Ik zou zeggen dat je het lekker zelf moet uitproberen. Ik voel me prima (misschien zelfs beter) bij een dieet met weinig koolhydraten (let op: niet zonder koolhydraten) - maar 50 tot 150g per dag). 

Wel zul je verschil merken in explosiviteit bij je training, maar dat is met bodybuilding en krachttraining niet per definitie nadelig. 

Het liefst eet ik zelfs koolhydraatarm in combinatie met IF (intermittent fasting - 16 uur vasten, 3000+ kcal binnen 8 uur wegwerken), maarja als je dit niet dag in dag uit doet raakt je spijsvertering in de war. En ik wijk in het weekend nogal vaak af van mijn gezonde  gewoontes.. :P 


Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 13 March 2017 om 19:38
Aantal lezers 9
Aantal reacties 4