Fitness is een levenstijl, niet veel mensen begrijpen wat iemand bedoeld als iemand dat zegt. Al gauw denken mensen dat dit gezegd word in verband met dat je er heel je leven aan kwijt bent, niets is minder waar. In dit artikel leg ik iets diepgaans uit, ik leg uit waarom fitness een levenstijl is, waarom fitness bijdraagt aan een beter leven, en waarom fitness de weg naar puur geluk kan zijn. Begrijp me niet verkeerd, het kan de weg naar geluk zijn als je er naar kijkt volgens de volgende filosofie.

In de fitness werken wij aan alles behalve het cognitieve brein. Dat wil zeggen dat wij dus wel aan bijna heel het zenuwstelsel werken. En dat we ook bepaalde delen van de hersenen trainen die ons lichaam aansturen, bijvoorbeeld het evenwichtsorgaan. Doordat mensen er op veel vlakken vooruit gaan mits zij goed trainen, heeft dit ook een psychologisch effect. Je gaat er namelijk achter komen dat je iets aan jezelf kan veranderen, en dat je dus door training jezelf aan kan leren om te kunnen wat jij maar wil. 

Daarnaast slaap je beter, je eet beter en gaat steeds gezonder eten, en je voelt je fitter en bent dus beter in staat verleidingen te weerstaan. Hierdoor krijg je meer grip op je leven, je kan makkelijker je leven indelen hoe jij dat wil. Je word namelijk ook zelfverzekerder, en laat je leven minder bepalen door anderen. Waardoor je letterlijk kan doen wat je denk dat het beste is, aangezien je weet dat jij dat ook het beste weet. Weet je nog dat ik zij dat jij ook meer in staat bent geworden om aan jezelf te werken, aangezien je door fitness hebt ervaren dat je dat kan? Dit in combinatie met de nieuwe mogelijkheden door fitter en zelfverzekerder zijn kan je ontpoppen tot iemand die inziet dat de sky the limit is. Jij kan letterlijk doen wat je wil, jij kan worden wat je wil, en je kan de vrijheid krijgen die je wil. Nu kan je dat doordat je gelooft dat je het kan, dat geeft ons brein de mogelijkheid om oplossingen te zoeken en een weg te zoeken naar je dromen. Voorheen dacht je namelijk dat je niet zelf kon leren, en was je te onzeker om dingen te doen die mensen om je heen riskant of dom vinden. Dus zorgt je brein niet eens naar een oplossing. Als je nu niet weet wat de oplossing is om te krijgen wat je wil, dan kan je dat leren, je bent namelijk zelfverzekerd, fit, en in staat om jezelf te ontwikkelen tot wat je maar wil. 

Deze visie is dus dat als je aan fitness doet je een heel andere kijk hebt op het leven. Dit is de fitness kijk op het leven, dit is de fitness levenstijl. DIT IS WAAROM FITNESS EEN LEVENSTIJL IS!