Stel dat je niet lekker in je vel zit. Dan is fitness/joggen een van de snelste manieren om je weer beter te voelen. Maar wanneer je het puur doet om er lichamelijk beter uit te zien(1) of als je alleen maar focust op een bepaalde trainingsstijl(2), dan ga je tegen problemen aanlopen. Iemand die een grote inspiratie voor mij is en dezelfde visie deelt (en wereldkampioenen traint) is Ido Portal. Hieronder staat een van zijn videos. Ik zou je aanraden om je er in te verdiepen door bijvoorbeeld andere videos van hem te bekijken of te zoeken naar MovNat en andere werk van Erwan Le Corre.

1: In eerste instantie zal je heel blij worden van je resultaten, dat heeft iedereen. De eerste maanden maak je met goede training echt zieke gains. But broooo, als je het alleen doet om er beter uit te zien (zo een guy die de hele dag in de spiegel kijkt of zijn spieren er niet af zijn gevallen) ga je snel teleurgesteld raken. Wees blij met de lichaam die je hebt. Als je je alleen goed kan voelen wanneer je er ''zo'' uitziet, zul je nooit tevreden zijn, omdat je ideaalbeeld steeds verandert met de tijd. Je bent goed zo.

2: Elke actie heeft een gevolg. Elke (herhaaldelijke) beweging heeft invloed op de compositie van je lichaam. Maak je een spier sterker, dan creëer je een disbalans. Maak je de tegenligger sterker, dan is het weer harder werken voor agonisten. Kom je morgen dan in het ziekenhuis te liggen? Nee, Dit merk je pas na verloop van tijd, maar geloof me. Als je serieus bent met je training, dan ga je het op den duur merken. Zorg goed voor jezelf en blijf die gains maken. 

(SKIP GERUST 30 SECONDEN)