Het geheim van grote borstspieren, de Mind Muccle Conection!

Laatste reactie 18/11/2017 12:53 door Boris
· Markeren als ongelezen
Kris Baudoin 1 jaar geleden geplaatst
De mind muccle conection met je borstspieren moet goed zitten. Anders kan je borstoefeningen doen wat je wilt maar spiermassa ontwikkelen doe je er dan niet. Dus als jij niet je borstspieren kan voelen branden bij iedere oefening, dan is dit een interessante tip voor jou.

De kwaliteit van je mind muccle conection wil eigenlijk zeggen hoe goed jij je borstspieren kan aansturen. Bijvoorbeeld hoe goed je er in bent om bij het Bankdrukken voornamelijk de borstspieren te gebruiken om te drukken. Hoe slechter je mind muccle conection is, hoe sneller je lichaam faalt als je vermoeid raakt. En juist die herhalingen waar je vermoeid bent, zijn het belangrijkst om goed uit te voeren.

De kwaliteit van de mind muccle conection kunnen we gelukkig verbeteren. Het is vooral bij de borstspieren belangrijk dit goed onder de knie te hebben. We kunnen de conectie verbeteren door het lichaam te laten ervaren hoe het is om de spier aan te spreken. Dus door de conectie te gebruiken, word hij beter. Dit kunnen we doen doormiddel van bijvoorbeeld de volgende oefening.

Ga in de pusch up positie zitten, maar dan met je knieën op de grond. Plaats dan je handen zo op de grond, dat ze recht onder je borstspieren staan. Plaats je handen op schouderbreedte, met je handen een klein beetje naar buiten gedraaid zodat je duimen naar voren wijzen. Doe vanuit die positie langzaam een pusch up. Je gaat merken dat je borstspieren erg actief worden en dat ze al snel gaan verzuren. Zorg dat je er op let dat je ook met opzet zo veel mogelijk je borstspieren aanspant.

Door deze oefening word de conectie beter. Doordat je leert voelen hoe je de spier gebruikt, Kan je dat gevoel bij iedere borstoefening oproepen.
Boris Bergersen 1 jaar geleden geplaatst
Interessant onderwerp, hier zou ik ook wat meer aan mogen werken. Ik heb zowizo snel vermoeide schouders bij het bankdrukken, dus er gaat in ieder geval wel iets mis! 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 25 June 2017 om 21:35
Aantal lezers 11
Aantal reacties 2