Als je wil beginnen met fitness denk je al gouw te weten wat je moet doen door verhalen van mensen. Geloof mij, je weet niet wat je moet doen, en die mensen van die verhalen weten dat waarschijnlijk ook niet. Fitness is een gecompliceerd proces van zelfontwikkeling op verschillende vlakken:
 
# Ontwikkeling van spiermassa en kracht ( natuurlijk ) 
# Kennis over de oefeningen en je lichaam.
# Ontwikkeling in discipline, levens management, en levensdoel. 
# Ontwikkeling in de controle over je lichaam.
# Ontwikkeling in je kennis over voeding en herstel.

Kortom, je gaat je op veel verschillende vlakken ontwikkelen, en er zijn veel mensen die niet met deze insteek gaan trainen. Dit heeft vaak als gevolg dat mensen uit eindelijk een blessure krijgen ( Hoe zou dat nou komen? ) of dat mensen te langzaam resultaat zien en dus stoppen. Of dat mensen er eigenlijk alleen maar vermoeid van raken en er dus uiteindelijk mee stoppen. Maar even terug bij het onderwerp waar het nu eigenlijk uiteindelijk op neerkomt, hoe moet je dan beginnen? 

Je begint, natuurlijk met een beginners schema, die kan je hier bij de gratis trainingen vinden of je kan een andere opzoeken op Google. Ondertussen je bezig bent met dit schema kan jij je eigen kennis gaan verbeteren, dit kan je bijvoorbeeld doen door op dit forum rond te struinen, je bent er nu dus eigenlijk al mee bezig. Als je iets niet begrijpt of een vraag hebt die lastig uit te zoeken is kan je het aan een expert vragen. Bijvoorbeeld door een topic te plaatsen op dit forum, of door een expert in de fitness om advies te vragen. Die niet altijd even gegronde informatie verstrekken, maar goed. Bij de gratis trainingen is ook een fitness startersgids te vinden, door die even door te nemen weet je al heel de basis en heb je meer overzicht in wat je nog wil leren en waar je grootste ontwikkelingsgebieden liggen. 

Succes, en train ze! ?