Snel afvallen is iets wat heel veel mensen wel zouden willen kunnen doen, en ik ga je precies vertellen hoe je dat kan doen. Dat kan je niet doen! 

Snel afvallen is een illusie, als je snel afvalt dan kan ik je verzekeren dat je ook weer snel aan gaat komen. Je lichaam gaat het als een negatief process ervaren als je opeens heel veel vet moet gaan verbranden. Deze vetten zijn namelijk reserve en op het moment dat je ze nodig hebt zit je lichaam dus in een moeilijke periode. Als je lichaam denkt dat je in een periode van schaarste zit dan heb je een probleem. Als je dan weer normaal gaat eten dan gaat je lichaam snel weer reserve vetten opslaan, aangezien je lichaam bang is dat er weer een zo’n tekort komt. Je lichaam weet niet dat jij dat tekort zelf hebt afgedwongen, maar denkt dat je te weinig eten hebt en dat je dus in gevaar bent.

De enige manier om af te vallen en ook een laag vetpercentage te hebben is door steeds een stapje gezonder te leven. En dat dan ook te blijven doen! Door steeds iets meer te bewegen, en steeds iets gezonder te eten, zal je merken dat het vet langzaam gaat verdwijnen. Een gezond en tevreden lichaam is in staat om een laag vetpercentage te hanteren. Ga dus goed en met veel liefde met je lichaam om als je af wil vallen. Straf jezelf niet door je lichaam minder te geven, maar gun je lichaam gezonde en goede gewoontes. Als jij met je lichaam omgaat alsof je het haat, dan gaat het je nooit lukken om een gezond en fijn lichaam te hebben. Leer dus eerst respect te hebben voor je eigen lichaam en ga er liefdevol mee om.