Hoe word je sterker?

Laatste reactie 21/11/2017 19:39 door Kris
· Markeren als ongelezen
Kris Baudoin 1 jaar geleden geplaatst
Het is de vraag die aan iedere man knaagt..... Nee grapje, maar het is zeker een onderwerp wat veel mannen heel interessant vinden. In deze post ga ik in op de simpele maar ook ingewikkelde vraag die heel veel mensen in de gym vragen. Vaak denken mensen sterker te worden van drie sets van tien, maar na een half jaar alleen zo te hebben getraind komen ze er achter dat ze helemaal niet meer sterker worden. Dit komt doordat jij je spieren met drie sets van tien helemaal niet op kracht aan het trainen bent, deze set range is gemaakt voor mensen die graag grotere spieren willen ( vandaar dus dat iedereen het doet ;) 

Hoe word je dan wel sterk? Nou dat doe je door belachelijk zware gewichten te gaan liften, en nee, dat is geen grapje. Je moet minder herhalingen doen, waardoor je veel zwaarder gewicht kan liften. Vervolgens doe je nog iets minder herhalingen maar dan nog zwaarder, en zodra je dat een tijdje doet houd je gewoon het gewicht hetzelfde maar doe je wel weer iets meer herhalingen. Zo zijn erg verschillende technieken om dit te doen, je kan in een korte tijd veel sterker worden als je zou denken. Binnen 6 maanden serieus kracht trainen kan je zo iemand er uit liften die al drie jaar in de gym rond loopt en twee keer zo gespierd is. Vanuit daar heb je dan weer een leuke basis om verder te ontwikkelen in bijvoorbeeld spiermassa. 

Begin alsjeblieft niet zo maar als een gek kracht te trainen! Veel mensen gaan kracht trainen zonder uitgestippeld schema en zonder de nodige kennis over de oefeningen. Dit kan niet alleen er voor zorgen dat je heel pijnlijke en langdurige blessures kan krijgen aan gewrichten en dergelijke. Dit zorg er ook voor dat het heel moeilijk word om de oefeningen daarna goed aan te leren, aangezien de foute werkwijze is geautomatiseerd door je lichaam. Lees jezelf dus goed in, en als je een beginner bent, begin dat alsjeblieft niet met kracht training. 
Liam de Jong 1 jaar geleden geplaatst
Sterker worden is dus puur een kwestie van het aantal herhalingen en sets. Is het dan ook van belang welke oefeningen je daarvoor gebruikt, dat is voor mij nog niet helemaal duidelijk namelijk. 
Kris Baudoin 1 jaar geleden geplaatst
@liamdejong

Dat is een goede vraag! Het is inderdaad van belang om sterker te worden in de juiste oefeningen. Als je bijvoorbeeld sterker wil worden in je biceps, dan doe je dat niet met concentration curl, je kan dan beter de bicep curl met de stang hanteren. Dit omdat dat een oefening is waarbij je meerdere spieren nodig hebt als alleen de bicep. Zo train je dus de spieren die je bicep meehelpen om goed mee te helpen bij hoge belasting. Dit is van belang om een goed ontwikkeld lichaam te ontwikkelen, wat weet hoe verschillende spieren samen moeten werken. Zo geld dit voor alle spiergroepen, de compound oefeningen zijn het beste om sterk in te worden. Dit maakt je dan ook automatisch sterker in de meer isolerende oefeningen. Denk bij compound oefeningen aan optrekken, bankdrukken, squatten, deatliften enz. 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 20 November 2017 om 19:09
Aantal lezers 6
Aantal reacties 3