Is bulken en cutten echt nodig?

Laatste reactie 13/02/2017 19:11 door Alex
· Markeren als ongelezen
Boris Bergersen 1 jaar geleden geplaatst
Beste mede fitnessers, mijn vraag is eigenlijk al duidelijk..
Is bulken nou echt nodig of kan je ook spieren krijgen zonder dik te worden?
Ik ben hier heel benieuwd naar want ben bang dat als ik te dik word dat ik dan moeite krijg met cutten.
Beste antwoord — gekozen door Kris Baudoin
Alex Dekker 1 jaar geleden geplaatst
Beste Boris, dit wordt een lang antwoord.
Op het begin is het zeker niet nodig te gaan bulken, je kan dan gewoon hard en goed trainen. De juiste dingen eten en die eten tot je vol zit.

Maar uiteindelijk, als je al best wel afgetraind bent en nog meer spiermassa wil. Dan word dit heel lastig doordat je al zo lang traint en dus moeilijk spiermassa aan kan maken. Het zit namelijk zo, hoe langer je traint, hoe langzamer je spiermassa aanlegt. Aangezien je lichaam dan lastig aanpast aan iets wat die al jaren doet.

Op dat punt word het belangrijk dat je gaat bulken, of juist cutten als je al tevreden bent met de hoeveelheid spiermassa.
Bulken betekent alleen niet dat je dik moet worden, bulken is eigenlijk gewoon trainen ondertussen je calorie innamen hoger is als dat je eigenlijk nodig hebt. Zo gaat je lichaam sneller spiermassa aanleggen. Maar dit hoeft helemaal niet te betekenen dat je meteen dik gaat worden. Je hoeft namelijk niet heel veel boven je dagelijkse verbranding te zitten. En je hoeft niet door te gaan tot je er uit ziet als een lompe variant van de hulk. Je kan ook gewoon een maand bulken, en dan weer even cutten.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 13 February 2017 om 18:24
Aantal lezers 6
Aantal reacties 2