Is Fitness goed voor je hersenen?

Laatste reactie 01/11/2017 20:04 door Kris
· Markeren als ongelezen
Kris Baudoin 1 jaar geleden geplaatst

Ja, fitness is heel goed voor de hersenen en heeft verschillende voordelen voor je intelligentie en hoe goed je deze intelligentie kan gebruiken in de praktijk, in deze post ga ik uitleggen hoe dit werkt en hoeveel voordeel je hiermee kan behalen.

Als eerste in het heel belangrijk om te begrijpen hoe het zenuwstelsel eigenlijk in elkaar zit, voordat je begrijpt dat fitness een heel grote invloed heeft op onze hersenen. Je zenuwstelsel is een netwerk wat door heel je lichaam zit, je hersenen zijn daar maar een klein deel van. Als heel je zenuwstelsel ongezond en onderontwikkeld is, beperkt dit natuurlijk ook meteen de gezondheid van de zenuwen die in je hersenen zitten. Als we bewegen en ons lichaam uitdagen, dan dagen we eigenlijk de zenuwen in ons lichaam aan. Deze worden beter ontwikkeld en raken actiever, wat de hersenen ook meteen gezonder maakt, aangezien die bij dit gehele netwerk horen.

Ook is er door grootschalig onderzoek bewezen dat door een klein beetje beweging de doorbloeding naar de hersenen vele malen toeneemt. De hersenen worden actiever als wij ze gebruiken en vragen dan veel bloed, maar als we leren zitten we vaak stil wat de doorbloeding langzamer maakt. Dit is ook de reden dat veel mensen gaan ijsberen als ze aan het leren zijn. De behoefte groeit aangezien de behoefte naar een goede doorbloeding groeit. Door aan fitness te doen verbetert de doorbloeding over het algemeen, je doorbloeding is dus altijd beter waardoor je hersenen altijd beter informatie kunnen verwerken of op kunnen halen.

Het meest interessante vind ik het gegeven dat je meer aan je intelligentie hebt als je meer beweegt. Als je lichaam ongezond en minder fit is zijn we namelijk veel sneller vatbaar voor verleidingen. Dit zorgt ervoor
dat je veel minder productief bent en dus na een dagje werken sneller op de bank neerploft in de plaats iets nuttigs te gaan doen. Hoe fitter je bent hoe beter je door na te denken kan handelen, in de plaats te handelen door verleidingen. Je word dus iets minder primitief wat als gevolg heeft dat je beter in staat bent te leven zoals jij denkt dat het beste is voor jou. In de plaats het leven te laten leiden door verleidingen en zo alleen maar minder gezond en minder succesvol te worden.

Weet jij nog een voordeel? Of heb je een opmerking of een vraag? Ik zou het super chill vinden als je dat even laat weten onder dit bericht!
Lucas Vermeerlen 1 jaar geleden geplaatst
Altijd grappig om te zien dat het allemaal zo simpel lijkt als jij het uitlegt, en dat terwijl dit eigenlijk best lastige materie is. Ik vind je gratis training de buikspier trainingen trouwens het aller leukst. Mooi om te zien dat er rekening gehouden word met verschillende niveau's! ?
reactie op @lucasvermeerlen:
Kris Baudoin Bedankt voor het compliment! Het is zeker een handige buikspiertraining verzameling, gebruik ze zelf ook ?
1 jaar geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 30 October 2017 om 19:18
Aantal lezers 7
Aantal reacties 3