Is hartlopen verstandig?

Laatste reactie 17/10/2017 12:29 door Steven
· Markeren als ongelezen
Liam de Jong 1 jaar geleden geplaatst
Is het slim om naast naar de fitness gaan ook hart te lopen? Ik ben namelijk actief in de fitness maar wil daarnaast ook graag meer vet verbranden, en dat wil ik dus graag doen met hartlopen. Als ik drie dagen in de week naar de fitness ga, en dan de resterende doordeweekse dagen ga hartlopen. Is dat dan een goed idee, of kan ik beter gewoon wachten tot fitness zijn vruchten afwerpt?

Gr Liam
Kris Baudoin 1 jaar geleden geplaatst
Beste Liam,
Het ligt eigenlijk allemaal vrij simpel, hardlopen verbrand calorieen maar eigenlijk niet veel. Ik ben geen fan van hardlopen en dat laat ik maar al te goed weten in een ander topic waarin ik uitleg waarom cardio niet de beste manier is om vet te verbranden.

Dat topic vind je hier: http://goedgespierd.nl/conversations/cardio-is-het-slimst-om-af-te-vallen-of-toch-niet

Maar daarnaast is je manier van werken natuurlijk wel effectief, aangezien je wel vijf dagen in de week traint. Ik weet dan ook zeker dat je zo een hoop calorieen verband en dat het zo makkelijker word niet te veel calorieen binnen te krijgen. Maar dat is dan ook het enige, je kan ook gewoon wat minder calorieen eten en dan hoef je ook niet te gaan rennen. Zo werkt het ook omgekeerd, ga je wel rennen maar eet je dan ook meer calorieen? Dan heb je dus niks aan het rennen want je zit nog steeds in een overmaat van eten.
Cardio heeft zoals je in dat topic wat ik je aanraden kan lezen, heel veel nadelen. Wil je dan toch wel op die rustdagen iets nuttigs doen om zo meer te verbranden? Dan kan je beter HIT Cardio doen, of doe een ten minute ab workout. Zo iets verband meer calorieen, heeft alleen maar voordelen, en kost ook nog eens minder tijd!

Maar het kost wel wat meer inspanning ;)
Boris Bergersen 1 jaar geleden geplaatst
Volgens mij is het echt al superlang bekend dat hardlopen niet goed is voor je spieren. Je bent dan alleen maar aan het verbranden en niet echt aan het opbouwen zeggen ze. 
Steven Lockhart 1 jaar geleden geplaatst
Hangt van je doelen af. Tenzij je meedoet aan wedstrijden en echt 100 kilo spieren wil hebben kun je gerust hardlopen. Er zijn zat goed gespierde mensen die een paar keer in de week lopen. Wel is er natuurlijk een verschil tussen korte sprints, 5 km rustig lopen of een marathon rennen. 

Je spieren gaan er echt niet ineens afvallen, maak je maar geen zorgen.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 23 February 2017 om 14:07
Aantal lezers 8
Aantal reacties 4