Is het mogelijk om plaatselijk vet te verbranden?

Laatste reactie 15/02/2017 11:27 door Kris
· Markeren als ongelezen
Kris Baudoin 1 jaar geleden geplaatst
Kan je plaatselijk vet verbranden?Dit is een vraag die steeds meer gesteld wordt. Aangezien sommige mensen zeggen van wel, en andere van niet. Ik zal alvast een kort en duidelijk antwoordt geven. NEE!
Vet verbranden gaat heel anders, het is niet zo dat je lichaam energie nodig heeft door uitputting en dat dan maar van het dichtstbijzijnde vet haalt. Door situps kan je niet afvallen en je buikspieren trainen om minder buikvet te krijgen is iets wat mensen in de jaren 80 deden. Dat klinkt hard, maar het is zo!
In dit artikel zal ik je uitleggen hoe je wel vetten kan verbranden, als je dat namelijk snapt zal je het heel logisch vinden dat plaatselijke verbranding een mythe is.


Waarom kan je geen plaatselijk vet verbranden?

Wanneer je begint te bewegen begint je hard sneller te kloppen en gaan je bloed dus sneller stromen. Dit gebeurd omdat je spieren sneller meer zuurstof en koolhydraten nodig hebben. Die zuurstof haal je natuurlijk gewoon uit de lucht door sneller te ademen, maar de koolhydraten natuurlijk niet! In eerste instantie heb je glycogeen in je spieren, glycogeen is een vorm van suikers die je lichaam maakt om in je spieren op te slaan. Dat zijn natuurlijk de eerste koolhydraten waar je lichaam aan begint ( als je creatine fosfaat systeem is uitgeput ). Vervolgens heeft je lichaam op allerlei plekken nog suikers zitten, eerst bloedsuikers, dan heb je in verschillende organen nog koolhydraten zitten die je kan gebruiken. En als al die bronnen zijn uitgeput, wat pas na ongeveer een uur is. Dan pas gaat je lichaam aan de vetten beginnen, die je lichaam van alle plekken haalt vanwaar die het snel in je bloed kan krijgen en alles draaiende kan houden.
Als je op deze manier vetten wil verbranden ben je natuurlijk lang bezig, en het is nog eens verschrikkelijk saai ook. Het is dan ook zeker niet de beste manier om vetten te verbranden. Het is veel makkelijker en verstandiger om het metabolisme op te stoken, door de spieren te belasten of door intensieve hit cardio te doen. Hoe je het beste cardio kan gebruiken en bij welke omstandigheden je lichaam het snelst en meeste vetten verbrand kan je lezen in een ander topic wat over cardio en vetverbranding gaat.
Leuk artikel? Of heb je nog vragen of opmerkingen?
Ik hoor graag van je via een reactie onder dit artikel!
Alex Dekker 1 jaar geleden geplaatst
Het is inderdaad zeker niet mogelijk om plaatselijk vet te verbranden. Ik vind het altijd heel grappig dat veel mensen denken dat het wel mogelijk is en dan heel veel buikspieren gaan doen om hun buikvet sneller weg te laten gaan. En dan terwijl ze echt veel effectievere dingen kunnen doen. En het aller leukste is dan dat ze ook gewoon echt niet willen geloven dat je geen plaatselijk vet kan verbranden!
reactie op @alexdekker:
Kris Baudoin Dat is inderdaad grappig dat mensen dat dan niet willen geloven Alex, maar van de anderen kant ook meer dan begrijpelijk. Deze mensen werken al lang met hun manieren die iedereen om hun heen bevestigt. En ook al is het tegendeel al meer dan tien jaar geleden bewezen. Alsnog blijft dit van generatie tot generatie overgenomen worden. Wat natuurlijk best mooi is, maar van de anderen kant ook heel jammer. Daarom is het belangrijk dat we met alle respect voor onbegrip onze informatie verstrekken!
1 jaar geleden

Beantwoorden

Liam de Jong 1 jaar geleden geplaatst
Ik ben al lange tijd bezig met buikspieren trainen met de gedachten dat ik dan daar sneller vet verlies. Een best wel grote gast vertelde mij dat dat een heel normale techniek is bij bodybuilders. Maar nadat ik dit nu gelezen heb toch maar wat onderzoek gedaan, en je hebt inderdaad gelijk!

Ik ben dus eigenlijk al best wel lang dom bezig..
reactie op @liamdejong:
Kris Baudoin Dit word in de wereld van de bodybuilders inderdaad vaak verkeert begrepen. Het gebeurt heel veel dat bodybuilders mythes verspreiden, wie gelooft ze immers niet. Wie weet nou beter hoe je spieren kweekt als een bodybuilder zou je al snel denken. Maar soms zijn ze minder wijs als dat je zou verwachten!
1 jaar geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 11 February 2017 om 13:24
Aantal lezers 6
Aantal reacties 5