Kan je nog snoepen of ongezond eten als je wil cutten?

Laatste reactie 11/04/2017 15:29 door Liam
· Markeren als ongelezen
Lucas Vermeerlen 1 jaar geleden geplaatst
Zoals de titel al aangeeft, vraag ik mij het volgende af.
Ik ben een tijdje bezig geweest met bulken, en nu wordt het tijd te gaan cutten!
Alleen wil ik eigenlijk niet mijn zakje chips in het weekend, en mijn lekkere toetjes opgeven...
Zou ik dat wel moeten doen of kan ik ook cutten en toch nog af en toe wat ongezonds eten?
Beste antwoord — gekozen door Lucas Vermeerlen
Kris Baudoin 1 jaar geleden geplaatst
Boris heeft gelijk over dat zolang je onder je dagelijkse verbranding zit met calorie inname je zeker vet verliest. Je lichaam heeft het vet namelijk als reserve en zal het dan dus nodig hebben en gebruiken. Wel is het heel belangrijk niet te ver er onder te gaan zitten. En er goed op te letten wat je dan eet. Je lichaam ervaart namelijk al veel stress door een tekort aan calorieën en dat maakt de calorieën die je wel binnen krijgt belangrijker.

Als je te veel ongezonde calorieën binnenkrijgt en ook nog eens een tekort krijgt. Dan ervaart je lichaam wel heel veel stress wat niet alleen gevaarlijk kan zijn voor je spiermassa. Maar wat ook nog eens gevaarlijk kan zijn voor je metabolisme.

Je metabolisme bepaald hoeveel van de calorieën in je lichaam je opslaat als vet of gewoon meteen gebruikt. Hoe gezonder je bent hoe beter je metabolisme. Hoe beter je metabolisme hoe makkelijker je een laag vetpercentage kan hebben. En hoe meer stress je hebt, hoe sneller je lichaam een slecht metabolisme ontwikkeld aangezien je lichaam denkt in gevaar te zijn. Dus denkt je lichaam dat het verstandig is al de overbodige calorieën snel op te slaan als vet. Aangezien je lichaam dan veiliger is voor moeilijke tijden.

Opzig geen probleem zolang in minder calorieën binnen krijgt als je nodig hebt. Maar als je dan gaat bulken daarna, of gewoon gaat eten. Dan gaat je lichaam dus sneller weer vet opslaan.

Nou zeg ik natuurlijk niet dat je in het weekend geen zakje chips mag eten. Maar houd dit wel in je achterhoofd, ondertussen je aan het cutten bent.
Boris Bergersen 1 jaar geleden geplaatst
Volgensmij gaat het vooral erom dat je onder je dagelijkse calorie behoefte zit. En dan val je gegarandeerd af. Of je dat nou door een frietje per dag doet of drie salades maakt volgenmij niet zo veel uit.
reactie op @borisbergersen:
Liam de Jong Juist, maar je wil wel altijd gezond blijven natuurlijk. Dus iedere dag een frietje en een calorieën tekort lijkt mij ook niet echt verstandig. Maar ik snap wel dat het een voorbeeld is.
1 jaar geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 14 February 2017 om 16:52
Aantal lezers 7
Aantal reacties 4