Moet je cardio, core stabiliteit, kracht en explosiviteit tegelijk trainen?

Laatste reactie 13/10/2017 08:11 door Kris
· Markeren als ongelezen
Beste antwoord — gekozen door Steven Lockhart
Steven Lockhart 1 jaar geleden geplaatst
Kun je deze verschillende soorten oefeningen tijdens dezelfde training doen? of moet je dan een per training pakken? of in fases? Er staat zoveel informatie op internet en ik snap er niks meer van?? Hehe. ☺️?
Kris Baudoin 1 jaar geleden geplaatst
Hey steven, interessant onderwerp om over te sparren. Ik weet hier eerlijk gezegd niet veel feiten over op te noemen, maar ik kan vertellen over mijn ervaring. Ik zelf stop graag alles in één training, iedere training doe ik veel verschillende dingen op verschillende vlakken. Aan cardio doe ik in ieder geval niet, dus daar hoef ik ook geen rekening mee te houden. 

Ik begin de training meestal met wat mobilisatie en correctieve rek oefeningen. Vervolgens wil ik mijn hartslag omhoog brengen, daar komt dan ook vaak de explosiviteit bij kijken. Ik doe dan een cirquit training, waarbij ik zo veel mogelijk verschillende spieren gebruik, aangezien ik mijzelf dan niet te veel wil uitputten. Conditioneel en cardiovasculair kan dit wel al erg zwaar zijn. 

De training zelf is wel onderverdeelt in drie verschillende trainingsdoelen, in iedere training gebruik ik ze alle drie, maar focus ik mij op één meer als op de andere. Dit zijn:

* Kracht training 
* Explosiviteit 
* Hypertrofie ( Spierontwikkeling ) 

Ik heb hier geen specifieke volgorde in, ik heb wel altijd een specifieke volgorde in oefeningen. Ik probeer er op te letten dat iedere spier iedere week in ieder geval één keer getraind word op één van de drie trainingsdoelen, dit kan dus ook wel eens in één training zijn. Dat is voor mij haalbaar aangezien ik altijd twee oefeningen per spiergroep doe, behalve voor rug meestal wel drie. 

Als er meer mensen zijn met een goede theorie hier over, dan ben ik erg benieuwd naar hoe die hier over denken. In ieder geval een heel interessant onderwerp. 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 13 October 2017 om 00:24
Aantal lezers 8
Aantal reacties 2