Invloed van roken en drinken op fitness

Laatste reactie 03/12/2017 12:15 door Steven
· Markeren als ongelezen
Eamon Canning 1 jaar geleden geplaatst
Heeft roken of alcohol gebruik veel invloed op je vooruitgang in de fitness?
Kris Baudoin 1 jaar geleden geplaatst
Dat is een heel goede vraag, aangezien veel mensen dit zich afvragen. En het zit eigenlijk heel simpel.

Roken en drinken hebben allebij nadeligen eigenschappen op het lichaam en dus ook op het fit maken daarvan. Alcohol is daarbij de grootste boosdoener, aangezien dit direct invloed heeft. Je lichaam raakt uitgedroogd, wat een negatieve invloed heeft op je groeihormoon en testosteron productie.

Als je de invloeden van blowen en drinken langs elkaar legt dan kom je er achter dat blowen minden erg is, maar het heeft ook zeker zijn nadelen. Zo beïnvloeden het de remslaap wat ook weer hindert voor de hormonen. Maar in een minder ergeren maten als je bij alcohol hebt.

Het roken van tabak is daarnaast meer op de lange termijn schadelijk. Conditioneel heeft het misschien wel direct invloed maar dat hoeft geen probleem te zijn.
Steven Lockhart 1 jaar geleden geplaatst
Het roken van sigaretten;
Kan je vooruitgang/spieropbouw met 25% verminderen, hetzelfde geld voor het dagelijks gebruik van cannabis. Dit heeft te maken met het negatieve impact op de hormoonhuishouding en verslechterde opname van zuurstof (wat er ook weer voor zorgt dat je net iets minder hard kan trainen).  Verder heeft het een slechte invloed op je neurotransmitters, vooral op dopamine, waardoor je op lange termijn minder gemotiveerd ben. 

Met betrekking tot alcohol; 
-Indirect: Ondanks dat je maar een of twee dagen last hebt van je kater, blijkt uit onderzoek en mijn eigen ervaring dat alcohol tot wel twee weken invloed heeft op je prestaties. 

-Direct: Als je serieus bezig bent en echt op een laag vetpercentage wil blijven is het sterk af te raden om wekelijks of vaker te drinken, maar als dit je niet zo boeit (zoals mij ?)  dan kun je gerust een drankje doen. Je kunt echt wel massa goed massa opbouwen, maar drink wel met je maten en drink er een voor mij. 

Als iemand het oneens is dan hoor ik graag je mening.. :)
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 12 February 2017 om 10:48
Aantal lezers 9
Aantal reacties 3