Trainen met een tennis arm

Laatste reactie 17/10/2017 12:08 door Steven
· Markeren als ongelezen
Ingo van Kooten 1 jaar geleden geplaatst
Ik loop na al een paar maanden met een tennis arm te tobben!! Ik kan moeilijk stoppen met trainen dus gebruik nu cure tape en een tennis arm bandje zodat ik toch kan trainen. Dit gaat over het algemeen nog wel goed zonder pijn op de elleboog alleen heb gemerkt dat met de spiergroepen schouders en triceps de meeste oefeningen toch pijnlijk zijn ik wil mn schouders en triceps toch niet achter laten lopen dus hoop dat jij nog goede alternatieven of advies heb?

Ik merk daarnaast ook dat mn rechter elleboog gewricht nu ook wat pijntjes gaat krijgen ik ben 36jaar en verder best wel in shape, ik heb toch zo een 15 jaar ervaring in deze sport dus ik ga ervan uit dat mn uitvoering wel goed is maar dit is helemaal nieuw voor mij wat doe ik fout of kan ik het beste doen?

Met vriendelijke groet,
Ingo
Kris Baudoin 1 jaar geleden geplaatst
Beste Ingo,
Ik snap heel goed dat je er van uit gaat dat het niet aan je uitvoering ligt. Maar het ligt zeker aan iets wat in je training fout gaat. Er is een spier in je lichaam die te zwak is, en die de stress doorgeeft aan het gewricht van je elleboog. Hier is een video waarin een expert het wat duidelijker en diepgaander uitlegt.

Daarnaast is het verstandig er voortdurend aan te blijven werken, continu zou je een beetje rekening moeten houden met je blessure in de gym. En je zou je meer moeten verdiepen in het elleboog gewricht en de zwakken punten die het gewricht heeft. Dezelfde man heeft daar ook weer een video over gemaakt. Ik zou deze video ook goed bestuderen:
reactie op @krisbaudoin:
Ingo van Kooten Beste Kris,

Bedankt voor je reactie en de filmpjes dit neem ik zeker mee voor in de toekomst in de gym.
Ik ben inmiddels erachter gekomen dat het wel eens met overtraining te maken kan hebben train 5- 6x in de week naast een full time baan en heb nu een maandje mijn kcal teruggeschroefd naar 1500kcal p/dag om droger te worden dit is waarschijnlijk net te veel van het goede.

Groet
1 jaar geleden

Beantwoorden

Steven Lockhart 1 jaar geleden geplaatst
Fucking vervelend aangezien je veel oefeningen meot doen met je armen, maar is het niet een goed idee om het te laten rusten en te focussen op je core stabiliteit, conditie, coordinatie, flexibiliteit en benen?
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 22 May 2017 om 11:26
Aantal lezers 8
Aantal reacties 4