Wanneer moet je stoppen met bulken?

Laatste reactie 30/11/2017 19:13 door Kris
· Markeren als ongelezen
Kris Baudoin 1 jaar geleden geplaatst
Op een geven moment komen mensen er achter dat ze niet meer gespierder kunnen worden zonder aan bulken en cutten te doen. Dus beginnen ze vaak met frisse zin met bulken om flink wat spiermassa aan te leggen. Bij het bulken worden mensen ook altijd iets dikker, maar wanneer ben je nou klaar met bulken en ga je weer kutten? Veel mensen doen dit op gevoel en uit mijn ervaring is gebleken dat die situatie vaak eindigt met een te hoog vetpercentage. Het gevaar achter een hoog vetpercentage is dat je dat vet er af moet gaan halen, bij het proces van afvallen verliest je ook weer veel spiermassa en kracht. De meeste bodybuilders die profecioneel omgaan met anabolen gebruiken dus alleen anabolen op dat afvallen moment. Hierdoor behouden ze de kracht en spiermassa wat ze bij het bulken aan hebben gelegd. Dit wijst aan hoe belangrijk het is voor een naturel fitness beoefenaar om hier goed mee om te gaan. 

Als je bij het bulken je vetpercentage te hoog laat stijgen heb je hier dus veel last van als je het vet weer verwijdert. Een populaire en goed techniek die de laatste jaren steeds beter in de smaak valt is een techniek die micro bulken heet. Dat houd in dat je niet bulkt tot je lijkt op de hulk die alleen maar ftiet eet, maar dat je al gaat kutten na een korte periode van bulken. Hierdoor is het cutten minder drastisch, maar kan je toch regelmatig bulken, bovendien hoef je niet de helft van het jaar slecht en zwaarlijvig te voelen. Wat ik zelf aan zou raden is beginnen met bulken vanaf 10/12 procent, en beginnen met cutten rond 16/17 procent. Boven de zeventien procent ga je namelijk ook weer sneller vetten opslaan, door een verhoogde insuline gevoeligheid. 
Lucas Vermeerlen 1 jaar geleden geplaatst
Hoe kan je denk je het bestje meten wat je vetpercentage dan is? Goed artikel trouwens ?
reactie op @lucasvermeerlen:
Kris Baudoin Goede vraag lucas, in een artikel uit het verleden heb ik hier uitgebreid antwoord op gegeven. Zie hier het artikel:
http://goedgespierd.nl/conversations/wat-is-bulken?highlight=Vetmeter
1 jaar geleden

Beantwoorden

Liam de Jong 1 jaar geleden geplaatst
Interessant, heb ooit iemand horen zeggen dat je gewoon moet gaan cutten als je de buikspieren niet meer ziet. Maar dat komt ongeveer overheen met de percentages die je noemt. 
reactie op @liamdejong:
Kris Baudoin Komt inderdaad wel overheen, is ook een handige techniek. 
1 jaar geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 26 November 2017 om 19:11
Aantal lezers 7
Aantal reacties 5