Afvallen word vaak op een verkeerde manier uitgevoerd, wat als gevolg heeft dat mensen snel weer aankomen nadat zij zijn afgevallen. Dit is het gevolg van een radicaal voedingstekort, je lichaam weet niet dat dit is om af te vallen. Je lichaam denk dat het dus een goed idee was om die reserves te hebben, en je lichaam denkt dat als er weer voldoende eten is, het zo snel mogelijk weer de vetter op moet slaan. Wie weet hebben we morgen namelijk weer zo'n tekort als toen je af ging vallen, denkt je lichaam. In deze post leg ik uit hoe je op een gezonde manier af kan vallen, ook breng ik naar voren waarom gezond afvallen eigenlijk de enige manier is waarmee je af kan vallen. En de enige manier is om dan ook een laag vetpercentage te behouden!

Zoals in de inleiding al duidelijk werd, is snel afvallen verschrikkelijk ongezond, je lichaam schrikt zich kapot! Dus is er eigenlijk nog maar één optie, langzaam afvallen. Dat spreekt veel mensen tegen, maar die mensen vergeten één ding. Je bent aan het werk aan je lichaam, en dus aan je eetgewoontes, snel even afvallen en dan weer "normaal" eten heeft dus helemaal geen zin. Het eten wat deze mensen normaal vinden is namelijk blijkbaar niet normaal, je zou dus moeten leren wat gezond eten is. Dat leer je niet in één week, je moet je gewoontes veranderen, je moet je mening veranderen, je moet het niet normaal vinden om te snoepen of ongezond te eten. Het is de bedoeling dat je net iets minder eet als dat je nodig hebt, en dat je er naast ook meer gaat eten. Op die manier kan je er voor zorgen dat je langzaam je eetgewoontes verbeterd, ondertussen moet je ook te weten komen wat nou eigenlijk gezond eten is. Als je niet weet wat gezond eten is, dan kan je wel afvallen maar kan je daarna niet meer voorkomen dat je weer aankomt. Het is dus de bedoeling dat je het persoon word wat je nu het meest irritant vind, je kan dus niet zo in het leven blijven staan zoals je dat nu doet. 

Gezond afvallen begint met toegeven dat je fout bezig bent, je bent dom bezig en gaat slecht met je lichaam om, geef dat toe! Als je dit aan jezelf toegeeft dan ben je in staat om af te vallen en ook slank te blijven, echt waar..