Sommige mensen hebben van zichzelf een goed ontwikkelde borst partij, terwijl de ander juist bijna geen borstspieren heeft. Borstspieren zijn belangrijke spieren als je het over uiterlijk hebt en iedereen wil wel een mannelijk chest hebben, toch lukt het sommige mensen gewoon niet om de borstspieren goed te laten ontwikkelen en daarom ga ik in deze post uitleggen wat er gefikst moet worden als je borstspieren niet willen groeien. 

Het probleem bij een borstpartij die niet wil groeien is niet de borstpartij zelf, de connectie van de hersenen en de spieren is dat wel. In veel gevallen zijn mensen zo geprogrammeerd dat de schouders en triceps veel van de beweging overnemen, dan word het dus lastig de borst te laten groeien zonder die spiergroepen te laten groeien en zo gaat je borst nooit dominant ogen. De beste zet is dus om ervoor te zorgen dat je heel goed word in het gebruiken van de borstspieren bij een bepaalde beweging. Ik ben bijvoorbeeld iemand die genetisch bepaald al een goede connectie heeft met de borst, als ik mij borst train gebruik ik dus automatisch mijn borst en ik voel ook alleen mijn borst verzuren. De meeste mensen hebben niet dit geluk en voelen hun schouders ook goed, en soms moeten ze zelfs stoppen aangezien hun schouders of triceps het opgeven. 

Er zijn allerlei oefeningen die er voor zijn gemaakt om de connectie tussen je hersenen en je borstspieren te verbeteren, die connectie moet zo goed in verhouding zijn dat je lichaam automatisch de borst als basis gebruikt. Zo kan je er dus sleutelen aan hoeveel de genetische aart van je borst invloed heeft op het eindresultaat, en het is eigenlijk heel eenvoudig. Door bijvoorbeeld de borst te isoleren kan je de connectie verbeteren, denk dan aan bijvoorbeeld een cable fly, let er op dat je ook opzettelijk moet focussen op het aanspannen van de juiste spier. Opdrukken met je knieën op de grond maar dan wel je handen onder je borst is hier ook een goede oefening voor. Hierdoor leer je om in een drukbeweging goed te drukken vanuit de borstspieren.